Bruno Vidal Moreno

Bruno Vidal Moreno realitza els seus estudis de violí amb Brunilda Gianneo i Victor Martín. Obté el títol de Professor Superior de Violí al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid. Amplia la seua formació a la Universitat Madison-Wisconsin amb el Professor Vartan Manoogian. Posteriorment, continua els seus estudis amb Peter Winogrand i Mittchell Stern en la Manhattan School of Music de Nova York, on obté el “Master of Music”. 

Agraeix especialment les classes i consells rebuts de la professora Mari Tampere-Bezrodny

Ha sigut becat per la Comissió Fullbright i pel Ministeri d’Educació i Cultura.

Ha assistit a classes magistrals amb Ruggiero Ricci, Yfrah Neaman, Quartet Emerson, Nicolás Chumachenco, Hermann Krebbers i José Luis García Asensio, entre altres.

Ha actuat de solista amb l’Orquestra de Chamartín, l’Orquestra de Cambra de L’Empordà, l’Orquestra de Cambra Vila de Madrid, l’Orquestra Filharmonia, etc.

Ha sigut concertino amb l’Orquestra de Cambra Vila de Madrid, Orquestra Clàssica Santa Cecília de Madrid, Orquestra de Cambra Universitat Madison-Wisconsin, Orquestra Simfònica Manhattan School, Orquestra Simfònica de Chamartín, etc.

Durant tres anys ha realitzat nombroses gravacions per al programa “El Conciertazo” de Televisió Espanyola, actuant de solista i concertino amb l’Orquestra Filharmonia.

Ha col·laborat amb les orquestres Nacional d’Espanya, Simfònica de Radiotelevisió Espanyola, Simfònica de Madrid, de la Comunitat Valenciana, de Cambra Vila de Madrid, de Cambra Andrés Segovia, Eolian Simfonieta, etc.

Ha sigut membre fundador del quartet de corda Dubhe amb qui ha realitzat la integral de quartets de Beethoven.

Realitza una gran tasca pedagògica a cursos, concerts i conferències per a la Càtedra Internacional Alfonso VIII de Sòria, Universitat d’Educació a Distància de Vila- Real, Universitat Carlos III de Getafe, Curs Internacional de Música de Valderromán i el Conservatori Professional de Reus.

En abril de 2011 va estrenar a Tallinn l’obra “Cantus III” per a violí i orquestra, del compositor estonià R. Eespere.

És professor de violí per oposició i ha format part del claustre de professors del Conservatori Superior de Música de Castelló, Conservatori Professional “Joaquín Turina” (Madrid) i del Conservatori Professional “Adolfo Salazar” (Madrid).

Des de finals de 2012 és membre del Quartet Leonor, amb el qual ha actuat a Europa i Àsia. La seua última gravació en CD ha sigut “El Cuarteto de Cuerda en España en el siglo XIX”, amb tres estrenes mundials.

En l’actualitat imparteix classes de Violí al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid i forma part de l’Orquestra de Cambra Reina Sofia.